jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Torkos Csütörtök

jokuti | 2011.02.22. 12:00

Még távolinak tűnik március 10-e, de aki most nem cselekszik, biztosan lemarad a legjobb helyekről.

Magát a Torkos Csütörtököt talán már nem kell bemutatni, a lényege, hogy farsangi időszak végén, hamvazó szerda után rengeteg étteremben ezen a napon féláron lehet fogyasztani. Persze nem Magyarországon lennénk, ha az első pár évben ne próbálkoztak volna be egyes vendéglátók mindenféle trükkökkel, hogy a kecske is megmaradjon és a káposzta is, de mára már úgy tűnik, hogy letisztult a dolog, és tényleg a valódi étlapról, a szokásos árak feléért lehet megkóstolni az ételeket. Ilyenkor persze érdemes azokra a helyekre megpróbálni bejutni, ahova máskor az árszínvonaluk miatt nem mennénk, ugyanis vannak nagyon jó éttermek is a résztvevők között.

Személyes ajánlatom, kiemelve a kedvencek, ami persze megkönnyíthető a 766 étterem közötti választást is. Végignéztem mindet, ami nem volt kis kihívás, főleg, mivel éppen egy egy hetes léböjtkúra közepén vagyok, így nem szívesen gondolok a "kinti" jó világra.

Íme a listám ABC-sorrendben, a teljes lista és a foglalás itt van.

A Konyha

Alabárdos Étterem

Araz Étterem

Bacchus Vendéglő, Szigetmonostor

Cantine

Doblo Wine Bar,
nem étterem, hanem borbár, de feltétlenül javasolt

Imola Udvarház, Eger

Kashmír Indiai Étterem

KOGART Étterem

La Mareda Étterem, Győr

Mala Garden, Siófok

Maligán Borétterem

Nobu Budapest

Peppers! Mediterranean Restaurant

Rickshaw Étterem

Serpenyős Vendéglő

Tacos Locos

Tanyacsárda, Lajosmizse

 

Nyilván nem tartalmaz a listám minden jó éttermet, ezek azok a helyek fent, amiket én jó szívvel tudok ajánlani az eddigi tapasztalataim alapján. Ha van még jó ötleted, írd meg kommentben!

És végül néhány jó tanács március 10-re:

-Ez végre egy olyan nap, amikor ki lehet próbálni kisebb kockázattal is egy helyet, így akár vaktában is lehet választani, adjunk esélyt az ismeretleneknek is.

-Érdemes most azonnal foglalni, vészesen fogynak a szabad helyek. A Nobuba például nagy meglepetés lenne, ha még be lehetne jutni, de meg kell próbálni, hátha.


Ha sikerül ezt ne hagyd ki!

 

-Ne hagyjuk magunkat megvezetni, érdemes akár előre tájékozódni az étterem kínálatáról és árairól, így biztos nincs trükközés.

-Biztosan hektikus lesz az a nap minden étterem számára, így érdemes kicsit az időpont előtt érkezni és vállalni némi kellemetlenséget az olcsó fogyasztásért cserébe, biztos nem nézik például jó szemmel, ha az ebéd vagy vacsora végén még hosszan beszélgetni akarunk.

-Az 50%-os kedvezmény az ételek és az italok árából egyaránt jár!

-Az akció egész napra és a teljes kínálatra kötelezően érvényes az éttermekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr962675698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2011.02.22. 14:26:26

Első:)
A Nobu-ba akkor sem mennék, ha ingyen lehetne enni.

jokuti 2011.02.22. 14:47:21

@Parajpuding: nem erőszak! és azért az ingyentől így is nagyon messze van...
@pithew: melyik? Én eddig egyszer voltam, tavaly a Costes-ben, ott nem volt lökdösődés.

silberstein 2011.02.22. 14:47:31

A Maligánnal decemberben nem volt jó tapasztalatunk, szűk választék borokból és ételekből, semmi emlékezetes.

jokuti 2011.02.22. 14:48:54

@silberstein: pedig úgy hallottam, hogy egész jól indult a Litauszki távozása után is. kár.

Mikrobi 2011.02.22. 15:39:50

Sajnos a legtöbb helyen külön étlap van zabálócsütörtökre. Másfélszeres árat felezve meg nem is olyan olcsó, viszont tömegnyomor van.

Mikrobi 2011.02.22. 15:41:30

@silberstein: ja, beszéltem a Maligán séfjével, megkérdeztem, hogy véletlen-e, hogy mindig csak háromféle étel van az étlapjukon. Nagyképűen közölte, hogy náluk ez a rend, a séf ajánl, a vendég meg vagy elfogadja, vagy nem. Közöltem, hogy én nem fogadom el, viszonthallásra. Ha egy család vendégségbe hív, nem válogatok, de ha fizetek a kajáért, akkor hadd válasszak már legalább 10-15 féle ételből!

jokuti 2011.02.22. 15:48:34

@Mikrobi: szerintem már nem, két éve voltak ilyenek, de azóta úgy tudom, hogy kiküszöbölték már.
Maligán: ha ez nem titok, akkor szerintem szíve joga szűk étlappal dolgozni, nekem ezzel nincs bajom. és persze neked is jogod van nem odamenni.

Figyel Castro 2011.02.22. 17:05:01

Tanyacsárda is the best! Az esküvőnk is ott volt tavaly, szuper!

Anti Anyag (törölt) 2011.02.22. 17:13:27

Ha valamikor nem megyek étterembe, akkor Torkos csütörtökön.

És utána sem pár napig.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 19:38:28

Vajon ha mindenki egyik naprol a masikra 100%-al tobbet keresne, mennyien jarnanak etterembe nap mint nap <..> ? Kinaban nem kell gazdagnak legyel, hogy midennap etteremben egyel (mondjuk nekem Magyarorszagon sem volt kunszt)

Ha csak az arak miatt vannak ilyen "torkos" napon teli az ettermek, ott valami baj van a gazdasaggal vagy az ettermek arkepzesevel. Szanalom.

jokuti 2011.02.22. 19:40:10

@Chaoyang: ebben nem értek egyet veled, erősen kulturális kérdés is az étterembejárás, nem csak gazdasági.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.22. 20:01:11

@jokuti: Jo lenne ha igazad lenne, mert ezesetben lenne eselyuk az ettermeknek minosegi megujulasra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.02.22. 21:44:23

Ahogy olvasgattam, eddig minden évben átfordult ez a dolog mélytorkos csütörtökbe...Persze a vendégek voltak mindig a rosszabbik végén.

kadanik 2011.02.23. 13:45:13

Szerintem a torkos csütörtök kiváló megtestesítője az Alabárdos, ahol tavaly és idén is egy hétig 50% kedvezménnyel lehetett fogyasztani a nagy érdeklődés miatt. Tavaly még sikerült bejutnunk. Minden asztal tele volt, de egyáltalán nem volt zsúfoltság érzésünk. A kiszolgálás és az étel pedig ugyanolyan jó minőségű volt, mint máskor.
A Maligánban 2009 novemberében voltunk, akkor isteni volt, ott ettem az egyik legjobb bélszínt. A borkínálat is nagyon széles volt, a legkisebb és legegyedibb pincészetekkel.Hajrá torkos csütörtök, csak így tovább!
süti beállítások módosítása