jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Balaton és fényhidak

jokuti | 2011.04.26. 10:00

Nem feltétlenül tűnik vonzónak egy huszadik század eleji festő kiállítása, főleg, ha a témái között a Balaton, szivárványok, és utcai melósok szerepelnek első sorban. Még az iskolai rajzórák sem feltétlenül hozták meg az ember kedvét Egry József festményeinek élvezetéhez, pedig nagy hiba lenne kihagyni a Kogart Ház nagy és nívós válogatását, ami július végéig látogatható.

A Balaton festőjeként elhíresült Egry szerintem sokkal több annál, mint ami ebben a durván leegyszerűsítő névből sejthető lenne, nem akarok műkritikusi szerepben tetszelegni, de abszolút élvezhető, érthető és nagyon szép festményei vannak, engem majdnem elriasztott ez a cím.

Május 1-től minden szerdán 15h-kor és vasárnaponként 11h-kor ingyenes tárlatvezetés is van, de aki a saját tempójában szeret kiállítást nézni, a festmények melletti idézetek és szövegek is érdekesek és informatívak. 

Különleges extraként pénteken még egy a kiállított művekre épülő vacsora is van a programban, aminek keretében Danó Zoltán séf az egyes fogásokat konkrét festményekhez kreálja. Persze nem csak étel-festmény, hanem borpárosítások is vannak, a vacsora előtt pedig tárlatvezetést tart a kiállítás kurátora. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr862826185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása