jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Képes rocktöri

k.im | 2011.09.24. 16:00

Ha úgy gondolod, hogy a rockzene a '60-as, '70-es években élte az aranykorát, és azóta csak rosszabb lett, akkor te vagy az ideális célközönsége a Kogart ház új kiállításának - persze ezzel nem akarok senkit kizárni. Szeptember 24-én nyílik és az év utolsó napjáig látható a San Fransicótól Woodstockig - Az amerikai rockplakát aranykora 1965-1971 című kiállítás. A különleges, a kor pszichedélia iránti vonzódását jól kifejező grafikák egyébként azoknak is érdekesek lehetnek, akik mondjuk a korszak zenéjéért nem rajonganak, viszont vizuális területen tanulnak vagy alkotnak. Ebben a korszakban ugyanis a plakáttervezés is szárnyalni kezdett és teljesen más irányt vett - ugyanaz a fékezhetetlen hippi szellem hatotta át, mint a zenét.

A tárlat címe egyedül arról nem árulkodik, hogy a kultúrtörténetileg igencsak meghatározó korszakból a plakátokon kívül más relikviákat is láthattok: korabeli újságokat, koncertjegyeket, de például Jimi Hendrix kéziratát és fellépőruháját és Bob Dylan egyik gitárját is elhozták ide.

Infókat a honlapon vagy Facebookon találtok.

Címkék: zene kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr633255457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása