jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Karácsony újra, orosz módra

k.im | 2012.01.06. 11:16

Mindig arra gondoltál kiskorodban, miért nem lehet többször karácsony? Most itt a remek alkalom, ha a decemberi trakta nem lett volna elég: a célállomás pedig Hévíz, ugyanis január 6-8. közt orosz hétvége van a városban, a pravoszláv karácsony apropóján. Három napon át az orosz kultúra különböző területeivel lehet itt ismerkedni. Lesz balalajka-koncert, orosz táncszínház, majd táncoktatás, orosz babák bemutatója és kiállítása, illetve több gyerekprogram is.

Mindhárom napon belekóstolhatunk az orosz konyha remekeibe, de vasárnap főzni és pár szót beszélni is megtanítanak, amit aztán a szamováros teaházban pihenhetünk ki. A moziban szintén orosz filmeket vetítenek, például Ejzenstein és Nyikita Mihalkov egy-egy filmjét is, de ha valami igazán populárisra vágyunk, az orosz slágerlista élmezőnyét is bemutatják. Az év első munkahetének megpróbáltatásait remekül ki lehet itt heverni, úgyhogy pakold fel a családot vagy a barátaidat és mozduljatok ki. A filmekre 500 Ft a jegy, ezen kívül minden program ingyenes!

Helyszín a Művelődési Központ épülete: Deák tér 1. Részletek a link alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr943508283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizslakutya (törölt) 2012.01.06. 12:58:34

Őszintén megvalva nem tudom milyen az "igazi" pirog,de Baján a piacon ilyen néven fut egy isteni valami,amit a lángosos készít.Na már csak ezért is megérné elmenni ide,hogy vajon a kettő ugyanaz e,de sajna munka az nagyobb úr.Sok sikert a bulihoz.
süti beállítások módosítása