jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Ha érteni akarod a világot

k.im | 2012.02.29. 13:19

Hihetetlennek tűnhet, de akad még olyan nagyobb volumenű program, amik nemcsak érdekes és elgondolkodtató, de még ingyenes is! Ilyen lesz például március 2-4. között a Ha érteni akarod a világot, a név az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett nemzetközi dokumentumfilm-fesztivált takarja. A céljuk, hogy a társadalmi kérdéseket kendőzetlenül, de élvezhető formában ismertessék meg a közönséggel. Vagyis, hogy a dokumentumfilmek tisztességes képi világgal rendelkező, jól megvágott anyagok legyenek, amellett persze, hogy érdekfeszítő témákról és emberekről szólnak.

Lesznek nehéz témák (modernizálódó Kína, afrikai rabszolgabányák), de nézhettek filmeket kaliforniai punk gördeszkásokról (Dragonslayer) vagy arról, hogy elnyeli-e a gonosz divatvilág a szibériai faluból a jobb élet reményében világgá menő parasztlányt (Girl Model), de szinkronúszó svéd nyugdíjasokról, HIV-beteg pornószínésznőről és kiábrándult holland hipszterekről is. Magyar témák is előkerülnek, a vasárnap délutáni szekció teljes egészében a miénk. Tényleg elképesztő széles a spektrum, érdemes végigböngészni a műsort, aztán irány a Toldi Mozi! 

Infók a TáTK honlapján vagy Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr804185935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása