jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Szexuális függőségről énekelve

k.im | 2011.04.13. 16:21

Április 16-án este igazán különleges programnak ad helyet a Trafó: a Tiger Lillies zenekar fogja zenével kísérni Nan Goldin fotóművész The Ballad of Sexual Dependency című képsorozatát, és ezt az előadást nálunk mutatják be a világon harmadik alkalommal. El sem tudom képzelni, milyen lesz, de abból kiindulva, hogy amit külön-külön ismerek tőlük, jó, ebben az együttműködésben sem lesz hiba.

A Tiger Lillies egy angol együttes, akik a kabaré eredeti értelmében szórakoztatnak és zenélnek. Az előadásaik sokszor sötétek, a humor abszurd és groteszk, és gyakran választanak feldolgozásra olyan periférikus témákat, amikről szeretünk nem beszélni, mint a prostitúció vagy a börtönélet. És ha már sötét kabaré, akkor nem meglepő, hogy előkerül a tangóharmonika, a bendzsó és mindenféle furcsa vagy vicces eszköz, amiből hanot lehet csiholni. Ők csinálták a Jógyerekek képeskönyve című horrovarieté zenéjét is, ami még megy az Örkény Színházban (és az egyik legcsodálatosabb, legszórakoztatóbb színdarab, amit életemben láttam).

Nan Goldin pedig világhírű amerikai fotós, aki elsősorban intim, spontán képeivel lett híres, amik őszintén, szégyellősködés nélkül mutatták be azt a világot, azt a New York-i szubkultúrát, amiben ő és barátai mozogtak: a melegeket, transzvesztitákat, drogosokat, AIDS-eseket, de saját agresszív párkapcsolatát is. A The Ballad of Sexual Dependency volt az első sorozat, amivel hírnevet szerzett.

A koncert előtt a kávézóban 18:30-as kezdettel mindenki számára nyílt beszélgetés lesz Nan Goldinnel, amit Pfisztner Gábor vezényel.

Trafó Kortárs Művészetek Háza, IX. Liliom u. 41.
Április 16. 20:00
Jegy elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500.
További infók a honlapon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr1002816405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása