jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Szombat esti mesék

k.im | 2011.04.16. 16:16

Ha ma nincs kedv a szokásos szombat esti bulizáshoz/pörgéshez, akkor lehet folytatni a (szó szerint) kulturált szórakozást a hét közben megkezdett szépirodalmi mederben, méghozzá a 4-6 villamos vonalán: ma lesz ugyanis az Európai Irodalom Éjszakája.

15 európai ország kortárs irodalmát mutatják be, minden nemzettől egy-egy szerző (pl. Helen Cross, Dan Lungu, Federico García Lorca) egy-egy művét kiemelve. Viszont ezúttal is igyekeztek a hagyományostól eltérő módot tálalni az elég unalmasan hangzó felolvasásra. Egyrészt minden könyvhöz próbáltak olyan helyszínt keresni, ami valahogy kapcsolódik a témájához vagy a hangulatához - ezek a 4-6 villamos vonalától maximum pár perces sétára lévő helyek, illetve maga a villamos, ahol Garaczi László Szmrty című műve esik majd "áldozatul". Másrészt mindenhol ismert színművészek, például a TÁP Színház tagjai fognak majd részleteket előadni.

A program 19:00-kor kezdődik az Európa Pontban, az "alternatív felolvasások" pedig 20:00-tól kezdődnek és fél óránként ismétlődnek, így simán be lehet járni több helyszínt is.

A térképet, pontos programokat és az írók bemutatását itt találjátok. Ingyenes!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr372816406

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Handi Péter - UTAZÁS 2011.04.16. 19:23:21

Felszáll egy férfi a villamosra és leül velem szemben. Korombeli lehet, a brit korona ausztrál alattvalója, akárcsak magam. A vágy villamosán utazunk, mert oda visz, ahová jelenleg vágyunk. (Mellesleg: az élemedettebb kor nem lágyítja meg különösebben ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása