jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Macskás néni és homloktetkó

k.im | 2011.05.11. 16:14

Ha a magyar (Filmszemle) és orosz (háborús) filmek után még nem lenne menthetetlenül elegetek a mozizásból, akkor máris nyakunkon a következő, a Lengyel Filmtavasz, amit már tizenhetedszer rendeznek meg. Budapesten a Művész moziban, míg Győrben a Rómer Házban, a Hrabal moziban lesznek a vetítések május 11-15. között. Csupa 2010-es, friss alkotás, amik állítólag jól tükrözik az elmúlt egy év légkörét és tendenciáit.

Több bemutatott film is a közelmúlt eseményeit dolgozza fel, illetve valós alapsztorija van. Ilyen a Kicsi rózsa is, amiben van szerelmi háromszög, megfigyelt értelmiségi, elnyomó rendszer, szóval magyar nézők számára is ismerős kérdéseket feszeget. Zsigmond Vilmos szerint ez volt a tavalyi év legjobb külföldi filmje.

A Macskás Teréz Anya és a Made in Poland is a céltalan, ok nélküli agresszióról szól. Előbbiben azt követhetjük nyomon, hogyan jut el két fiú odáig, hogy megöljék saját anyjukat, a másodikban pedig egy frusztrált 17 éves próbálja többek között azzal oltani a dühét, hogy a homlokára tetováltatja: fuck off. Persze ha ennél valami kevésbé hangulatgyilkos és drámai élményre vágytok, akkor inkább az Egyszerű történet a szerelemről című opuszt nézzétek meg.

A pontos program, a filmek részletei és előzetesei olvashatók a Lengyel Intézet honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr352895985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása