jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Zsidó Nyári Fesztivál

k.im | 2011.08.29. 20:11

A nyár utolsó nagyobb lélegzetű, budapesti happeningje mindig a Zsidó Nyári Fesztivál: szeptember 5-ig még egy csomó programból válogathattok.

A legváltozatosabb kínálatot zenei téren rakták össze: Palya Bea például szefárd dalokat fog énekelni eredeti, ladino nyelven 30-án, a klezmerrajongók sem panaszkodhatnak, világzene is lesz és Idan Raichel jóvoltából izraeli könnyűzene is. De a komolyabb zenei stílusok kedvelői is megtalálhatják a számításukat: lesz jó pár kamarazenei koncert, kántorkoncert, az opera rajongói Miklósa Erikát és Pasztircsák Polinát hallgathatják (utóbbi Liszt és Mahler dalokat énekel majd). De lesznek a kettő között elhelyezkedő stílusok is, sanzonok és jazz is (például 3-án az Omer Klein trió lép fel), de mindez akár együtt is előfordulhat egy színpadon, nevezetesen a Budapest Bár koncertjén.

A zene mellett lesznek táncelőadások, fotókiállítások és beszélgetések is, például Giorgio Pressburgerrel, aki Nyolcadik kerületi történetek című könyvében írt Budapest egy mára szinte feledésbe merült arcáról is. Az Izraeli Filmnapokat szintén a ZsNyF részeként rendezik.

A pontos programról, jegyárakról, helyszínekről a honlapon tájékozódhattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr13169930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása