jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Inkább Mexikóba kéne

k.im | 2011.12.16. 14:17

Meg tudom érteni a karácsony előtti tömegiszonyt és az is egy tökéletesen elfogadható álláspont, ha valakinek momentán sokkal több kedve lenne valami napos helyen süttetni magát, például Mexikóban. Sajnos repülőjegyet ezen a blogon sem sorsolunk, viszont egy kiállítást tudok ajánlani, ami talán egy kis időre kiszakít a nyüzsgésből.

A VAM Design Center a Cervantes Intézettel közösen rendezte meg a Mexikó Budapesten című kiállítást, ami 2012. február 29-ig látogatható. A kiállításon közelebbről megismerkedhettek Mexikó 1920 és 1950 közötti művészetével. Hogy miért pont ezzel a korszakkal? Mert az 1920-as forradalmat követően virágzásnak indult az avantgárd - itt a kor híres illusztrátorait mutatják be (a legismertebb talán Diego Rivera, aki Frida Kahlo férje is volt).

Ezen kívül a Mexikóban élő Kepenyes Pál szobrász és ékszertervező főként bronzból és rézből készülő munkáit és Bertók Éva ősi mexikói technikákkal készült lámpáit tekinthetik meg az érdeklődők, illetve Luis Bunuel mexikói korszakából származó filmjeit is vetítik.

További infók a honlapon vagy Facebookon.

VAM Design Center, VI., Király u. 26.
K-V 9-19

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr173468346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása