jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Fényünnep a Negyedben

k.im | 2011.12.26. 12:17

A keresztény karácsony mellett a zsidó hanuka, vagyis a fény és szeretet ünnepének nyolc napja is erre az időszakra esik, aminek minden nap fontos eleme az eggyel több meggyújtott gyertya. E köré szervezték a 6. és 7. kerületekben az egykori zsidónegyed területén a Negyed6 Negyed7 kulturális fesztivált, aminek utolsó két napjáról még az sem késik le, aki eddig a családdal volt elfoglalva.

27-én és 28-án több szervezett séta is lesz: kedden a Negyedek street artja lesz a téma, szerdán pedig az identitás és az aktivitás, illetve egy volt hajléktalan segítségével egy eddig valószínűleg teljesen elképzelhetetlen szempontból ismerhetjük meg az utcákat, tereket. (Ezekről bővebb infó itt, jelentkezni kell.)

Emellett lesz több közösségi főzési akció sokféle hagyományos zsidó fogással, kabaré, filmfesztivál, és természetesen koncertek és partik is jutnak még így az utolsó napokra, a Fesztivál záróbulijára pedig az Anker Klubban kerül majd sor. A legtöbb program ingyenes - mindenről részletes információkat találtok az esemény honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr313468344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása