jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Übü király élt, él és élni fog

k.im | 2012.01.25. 11:51

Úgy tűnik, ez ilyen színházhangsúlyos hét lesz a blogon, dehát ismét itt egy darab, amit ideje lenne megnézni: a Maladype Színház társulata csütörtökön Alfred Jarry klasszikusát, az Übü királyt játssza, amit az abszurd színház előfutárának is tekintenek. Ahhoz képest, hogy a szerző csupán egyik volt tanárát akarta kifigurázni, annyira pontosan sikerült megragadni a zsarnokok esszenciáját, hogy azóta is újra és újra aktuálissá tehető a darab. Egyszerűen azért, mert szűkebb-tágabb környezetünkből mindig ráismerhetünk benne valakire.
A felfoghatatlanságig önkényes, hatalmába szédült, gyáva, kapzsi és erkölcstelen Übü papát Orosz Ákos játssza, a többi szerep között pedig Lendváczky Zoltán, Páll Zsolt és Tompa Ádám osztozik, a rendező Balázs Zoltán. 2009 óta játsszák, feltételezem azért, mert egy jól sikerült előadásról van szó.

Maladype Bázis, VIII., Mikszáth tér 2.
2012. január 26. 19:00 - Ha esetleg valaki lemaradna, február 10-én és 24-én is bepótolhatja. A jegy 2000 Ft.

A Facebook-eseményt itt találjátok, ez pedig a társulat honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr503721889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elizon pucsnik 2012.01.25. 17:39:56

az elmúlt években láthattunk pár előadást,egyik Übü szaharabb volt,mint a másik...
süti beállítások módosítása