jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Hogy kerül a falfirka a pulcsira?

k.im | 2012.01.20. 07:37

A Gruppo Tökmag új kiállítása nem mindennapi élményt ígér: a Szálvezetés című tárlaton a Tábori András és Kovács Budha Tamás képzőművészek alkotta páros ismét tereket, felületeket, műfajokat gondol újra és forgat fel (vagy ki, a galériát a négy sarkából). A két művész kiindulópontja mint mindig, most is a street art - amit a 21. század népművészetének is tekinthetünk - és a polgárpukkasztás, az olyan városi jelenségek, mint a falfirkák, matricák, logók, illetve a nagyvárosi mindennapok elemei. Ezeket dolgozták össze a fogyasztói lélekállapottal és a kortárs művészet sokszor talán fennhéjazónak tűnő miliőjével. Még mindig lila a köd?

Akkor képzeljetek el, hogy egy konkrét falfirkát úgy ment meg a két srác az enyészettől, hogy megkötik egy pulóveren. Hogy a kedvenc falrajzod a kedvenc kocsmádból egyszer csak fel is vehetnéd. A kiállítás alapját képező anyagot több országban gyűjtötték össze, hogy aztán ilyen váratlan és ironikus módon az, ami már egyszer a falon volt, egy szokatlan hordozófelületen keljen másodjára is életre. Arról nem is beszélve, hogy micsoda tervezés, agyalás és munka lehetett ezeket hűen lemásolni a mintában... Tök izgi, nézzétek meg.

Hol: NextArt Galéria, V., Aulich u. 4-6.
Mikor: 2011. január 20 - február 4.

A megnyitó Facebook oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr573592046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása