jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Dilettánsok

k.im | 2012.01.29. 11:07

Pénteken láttam a Katona József Színházban a Flaubert művéből átdolgozott Dilettánsok című előadást. A meglehetősen vicces központi szál a két önjelölt tudósfilozófusdoktor, két francia Mekk Mester, Bouvard és Pécuchet (Máté Gábor és Elek Ferenc) botladozása a különféle ideák mentén, lakóközösségük legnagyobb megrökönyödése közepette, mindez a 19. század forrongó Franciaországában.

Aki mindössze könnyed komédiára számít, az persze meg fog lepődni, mert Ascher Tamás rendezése telis-tele van aktuálpolitikai párhuzamokkal. Elég szórakoztató darab, és a színészeknek pedig jutalom lehet ez a sok karikatúra-szerű figura, de azért mégiscsak volt utána valami hiányérzetem, amit nem tudok szavakba önteni. Mindenesetre inkább nézzétek meg, mint ne, aztán hátha rájön valaki helyettem, miért nem volt 10/10.

Fotó Dömölky Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr523906837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása