jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Fürdők Népe 1.

jokuti | 2011.03.08. 12:00

Nincsen fürdő különleges karakterek nélkül, a következő archetípusokkal garantáltan mindegyikben összefuthatsz. Nézz körül kedden!

Az úszóbajnok
Már az uszoda felé tartva sem hagy kétséget afelől, hogy kinek a territóriumán vagyunk. Elszánt magabiztossággal indul meg az épület felé, felszerelését jól láthatóan viszi magával. Az előcsarnokban mindenkit név szerint köszönt, még azokat is, akik válaszra sem méltatják. A kabinos is régi cimbora, a legjobb kabint utalja ki bajnokunknak, aki fölösleges mozdulatok nélkül, precíz elszántsággal öltözik át és veszi magához furcsa tárgyakból álló kiegészítőit. Bár csak hobbiból van itt, felszerelése ránézésre NASA-tervezés, ennek alapján akár Michael Phelps is lehetne. A medencénél is minden törzsvendéget legalább egy biccentéssel üdvözöl, de trécselni már nincs ideje, kezdődik az edzés. A rajtkőnél aztán felkészül a bevetésre, hightech úszósapka, űrszemüveg, fröccsöntött műuszonyok teszik végtagjait a haléhoz hasonlatossá. Hatalmas karlendítésekkel melegít teljes menetfelszerelésben, életveszélyes akadályt képezve ezzel a medenceparton sétáló fürdővendégek között. Stopper indul, Darnyi Tamást megszégyenítő tökéletes rajtfejes, és a kötelező extraszéles pillangó kartempók teremtik meg a szükséges respektet a riadtan menekülő többi uszodalátogató körében. Az úszóbajnok megkezdte edzését saját fiktív olimpiai bajnoki címe nem lehet kétséges.

A szaunaszakértő
Számára a nem jéghideg vízzel feltöltött medence csak egy teljesen felesleges pazarlása az építők részéről. Az uszoda központi egysége a kis fakonténer, ott ő a legjobb, nem talál legyőzőre. A hőségbe belépve szerényen fogadja a bent aszalódó ismerősök köszönését, akik résen vannak, már ekkor gyorsan kimenekülnek a közelgő vész elől. A gyanútlanok viszont nem ússzák meg az életveszélyes produkciót, a műsor azonnal elkezdődik. Távol-keleti illóolajokat és fűszereket tartalmazó felöntésfiolák kerülnek elő a táskájából, a közönség jóváhagyását meg sem várva nekilát a karmester teendőkhöz. Önt, legyezget, törölközővel csapkod, fújtat, dörzsöl, masszíroz, aztán újra meglengeti feje körül rettegett törölközőjét. A produkciótól hőguta közeli állapotba került vendégek képtelenek már önerőből a távozásra, üveges tekintetükben a szaunák királya a biztatást és elismerést vél felfedezni. Elégedetten csaláncsokrot vesz elő és a magatehetetlen embereket azzal ostorozza, miközben az ezotéria és az orvostudomány holisztikus bölcseletet kombinálja az univerzum létét fenyegető új szabályokká. Szinte soha nem szed halálos áldozatot, de a puhányok, ahogy ő nevezi őket, egy-egy szaunashow-ja után hosszú ideig nem merészkednek az uszodának a közelébe sem.

Ne feledd, keddenként ketten féláron sok fürdőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr132685780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penelope garcia 2011.03.09. 02:10:55

És a művirágos, áll alatt gombolós úszósapkás nénik, akik tkp halált megvető bátorságról tesznek tanúbizonyságot, valahányszor belépnek az uszodába, hiszen a vizet, azt pont rohadtul utálják? Elnagyolt, legyezgető mozgással úsznak, csigánál lassabban, és minimum rosszalló pillantással, ha nem rögtön felháborodott lehuligánozással kezelik mindazon renitenseket, akik mozgásukkal merészelik megbolygatni a medence feszített tükrét, benne hullámokat kelteni, horribile dictu akár vizet is fröccsenteni szépséges úszósapkájára.

giga66 2011.03.09. 08:00:33

Párosával úsznak egymás mellett, jellemzően idősebb nők de lehet fiatalabb korosztály is.
Beszélgetnek úszás közben, kerülgetheted őket mert csigalassúak.
Inkább mennének sétálni!

2011.03.09. 09:37:22

vagy a sáv közepén úszik, az milyen? esetleg ugyanazon kötél mellett oda-vissza, és fel van háborodva, ha szóvá teszed

vagy kötél nélküli 50-esben simán elindul háton az egyes pályáról, és megérkezik az ötösre?

Mr. Rocketfinger 2011.03.09. 13:47:03

@penelope garcia: ha én úszni kezdek, általában 2 uszkve 4 perc alatt van szabad pályám, a szegény nyugger nénik feladják és hazamennek kutyát sétáltatni. hulljon a férgese...

khairon 2011.03.15. 20:16:35

én alattuk szoktam eluszni .. :)

ja reklama 2011.03.15. 21:45:09

akkor már inkább a a szaunaszakértő
süti beállítások módosítása