jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Polska rulez!

k.im | 2011.03.22. 12:56

A lengyel-magyar barátságnak 2007 óta március 23. a hivatalos napja. Na de mit tudunk a lengyelekről a híres mondáson kívül? A kultúrájukról? És a lengyel fiatalokról? Az a gyanúm, nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom: nem túl sokat.

Idén a Tündérgyár szervezői gondoltak egyet, és ellensúlyozásként rögtön három napos minifesztivált gründoltak mindannyiunk épülésére és örömére. Három helyszínen zajlanak majd a mindenféle koncertek, bulik, vetítések március 24. és 26. közt, amire napi jegyet vagy bérletet is vehettek. Nem tudok minden programot felsorolni, de azért néhány, amit nem hagynék ki:

Lengyel étterem - a Mappa Club pincéje erre az időre vendéglővé változik, egy népről pedig elég sokat elárul, hogy mit eszik. Barszcz, pirog, sernik, ebben a sorrendben jöhet!

Nowa Huta Export - az ipari városnegyed alternatív kultúráját mutatja be egy dokumentumfilm és egy fotókiállítás.

Animáció - pénteken 19:00-től a Se-Ma-For filmstúdió rajzfilmjeiből nézhettek meg néhányat.

Bringás programok - a szombat teljes egészében erről szól majd. Lesz bazár, bemutatók és szerviz is - Lengyelországban épp olyan rohamosan nő a városi bicajosok száma, mint Budapesten.

Fülesmackó diszkó - a bulit minden este éjféltől a régi rajzfilmek látványvilágával fogják megbolondítani.

Részletes program és infók a Tündérgyár oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr372761891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása