jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Egy sziget a hajón

k.im | 2011.03.23. 13:04

A holnap este is a zenéről fog szólni az A38 hajón, de egy kicsit másképp, mint megszokhattátok: Vincent Moon 50 perces dokumentumfilmjét vetítik ugyanis az Efterklang zenekarról.

Vincent Moon független párizsi filmes és fotós, aki leginkább indie rock zenekarokkal szeret dolgozni. Rendezett már videoklipeket is, de többnyire ennél szabadabb formák izgatják. A Take-Away Show sorozatában rövid, improvizált szkeccseket forgat a zenészekről, Párizs olykor egészen meglepő helyein találkozik velük. Az alábbi videóban például az Arcade Fire-t látjuk, amint egy liftben adnak elő egy számot.


Az An Island nem az első dokumentumfilmje, korábban forgatott már hosszabb lélegzetű filmet a The Nationallel, a Mogwai-jal és a Beirut együttessel is. Ezúttal az Efterklang tagjait kísérte el egy szigetre, ahol végigkövette, ahogy mindenféle vendégekkel elpróbálják és felveszik a legújabb lemezüket. Érdekesség, hogy több, mint kétszáz közreműködő jelenik meg a film kockáin.

Moonnak saját bevallása szerint 10 éve minden áldott nap a kezében van a kamerája, ami által összeköti a zenét és élményeket az emberekkel. És bár tényleg az experimentális filmkészítőket tartja példaképének, és van egy jellegzetes képi világa, az A38 ajánlójában felbukkanó Tarr Béla utalástól azért nem kell megijedni, Vincent Moon videói sokkal kedvesebbek annál.

Hol: A38 hajó, Petőfi-híd budai hídfő
Mikor: 2011. március 24. 19:00

A film hivatalos oldala.
Vincent Moon honlapja.

Címkék: zene programok film doku a38

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr72764724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása