jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Tánc túltengés

k.im | 2011.04.20. 16:58

Ma kezdődik a Budapest Táncfesztivál, ami egészen április 29-ig, a Tánc Világnapjáig tart. Négy helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban, a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Galériában és a Magyar Tudományos Akadémia termeiben lesznek láthatók 15 magyar és külföldi társulat előadásai. A szervezők minden szegmenst igyekeztek bevonni a néptánctól a klasszikus baletten át a kortársig. A honlapon minden csapatról és az egyes darabokról is található részletes leírás: ezeket azért nem idézem, mert valahogy ezeket a szövegeket soha nem tudom igazán értelmezni. Táncolni és táncot nézni is nagyon zsigeri dolog, vagy ébreszt benned érzéseket, felkavar, stb vagy sem. (Nyilván a klasszikus történetek feldolgozásának azért van egy jobban követhető narratívája.)

Lesz olyan is, amikor két vagy három együttes szerepel a színpadon, erről nincs elképzelésem, hogy is fog pontosan kinézni, ha ennek a menete érdekel valakit, inkább telefonáljon oda. A jegyárakról sincs egyértelmű adat, arra tippelek, hogy helyszínenként változó, viszont legalább lehet neten rendelni.

A Budapest Tánfesztivál honlapja.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr232842822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása