jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Kés a torkomon

jokuti | 2011.05.19. 16:33

 Ugyan nem egészen kultúrprogram, de azért mégis a kultúra része, hiszen annyira elüt a mindennapokban megszokottól, hogy valóságos időutazásnak számít egy látogatás egy valódi borbélynál.

Különböző, főleg arab országokban, vagy Törökországban tett utazásaim során mindig irigykedve figyeltem az utcán borotváltató férfiakat, valódi maszkulin rítus az ügyes kezű borbélymester kése alá feküdni, nagyapáinkat idéző gyönyörű szerszámok és gesztusok világa. A borzszőrből készülő pamaccsal felvert szappanhab, a fenőszíjon élesített rémisztő borotvakés, a gyors és pontos mozdulatok a nyugodtan üldögélő páciens torkán, mind a múltat idézik, helyettük maradt a villanyborotva zümmögése, az olcsó after shave-ek pár perces világa.

Az említett helyeken a vélt vagy valós higiéniai aggályok miatt végül sosem próbáltam ki, milyen érzés a kés alatt, így nagy örömmel hallottam, hogy végre Budapesten is át lehet élni az élményt, aminek a végén - szinte mellékesen - az ember meg van borotválkozva.

Az első lépés egy forró, vizes törölközővel indul a szőrök fellazítása, ezt követi a legszebb rész, a pamacsolás, és csak ezután indul a külső szemlélők számra kissé riasztó borotválás. Külsejében és kezelésében ugyan a hagyományos borotvakésre emlékeztet a szerszám, de valójában egy cserélhető (fél Gillette) pengével ellátott eszköz, amivel legalább olyan nehéz lenne elvágni a torkomat, mint egy fésűvel.

(a hagyományos kés fent, a cserélhető pengés lent)

Maga az élmény viszont tényleg békebeli, a hosszabbik verzióban még arcmasszázs is jár hozzá, igazi kultúrkirándulás a múlt század elejére.

Borbély:
Metropolitan
V., Aulich u. 4-6.
302 5243
Délelőttönként

Csak férfiaknak :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr372917046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.19. 17:22:10

szia, mi a tarifa?

Netuddki. 2011.05.19. 19:19:20

Hát!!!! Akkor inkább minden borotválkozás után bedobok 3500-at a malac perselybe. Minden hónapban.
Ha nem szedné el a fizetésem nagy részét az állam (nem az enyém hanem az orbáné), akkor még gondolkodnék is rajta...

nagy lebowski 2011.05.19. 20:15:24

mellékesen - meg van BOROTVÁLVA.
pont ez a különbség, ugye

penelope garcia 2011.05.19. 22:18:05

Ennyiért a kozmetikus az egész lábamat lenyúzza.
Tény, hogy nem élvezek közben. :)

Csak én érzem, hogy van ennek a lelkendezésnek egy leheletnyi buher felhangja? Túl a barátságon, hm?

will 2011.05.19. 23:37:27

nagyapám fodrász és borbély volt Hajdúhadházon. Imádtam hallgatni a várakozó vendégsereg anekdotáit. Teljesen szőrmentes palik is jártak hozzá, csak a társaság miatt. Meg talán a sutyiban árult pálinka miatt...

sexmachine 2011.05.19. 23:48:36

Bármelyik fodrászatban megborotválnak, a fodrászsuliban tanítják azt is. Ennek töredékéért. Viszont jobb lesz, mint bármilyen otthoni tízpengés csicsaborotvás próbálkozás.

sexmachine 2011.05.19. 23:49:48

És bocs, hogy belerondítottam ebbe a reklámba.
süti beállítások módosítása