jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Liszt cigányzene-kísérettel

k.im | 2011.07.06. 17:20

Ha azt mondom, Liszt Ferenc, akkor a többségnek biztosan a komolyzene és valami hangverseny fog eszébe jutni. Pedig híres zeneszerzőnket nemcsak ez foglalkoztatta, hanem a cigányzene is, annyira, hogy még egy könyvet is szentelt neki.

A Néprajzi Múzeumban látható is erről most egy kiállítás, ami azt a folyamatot vizsgálja, ahogy a 19. században cigány muzsikusok közreműködésével megkonstruálódott a magyar nemzeti kultúrába szervesülő "magyar" zene, illetve a cigánymuzsikusok ábrázolását is közelebbről megvizsgálja, mindezt zenék, festmények, tárgyak, filmek segítségével. Hogy izgalmasabb legyen, olyan tárlatvezetéseket szerveznek hozzá, például most szombaton, de augusztusban még két alkalommal, amik után Bura Sándor és zenekara ott helyben az aulában játszik cigányzenét.

Hol: Néprajzi Múzeum, V., Kossuth tér 12.
Mikor: 2011. július 9. 15:00

Jegyárak és részletesebb tudnivalók a kiállításról a múzeum honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr903044209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása