jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

A zine él és virul

k.im | 2011.08.31. 19:10

A zine (leginkább saját kiadású/fénymásolt, kis számban megjelenő füzeteknek lehet mondani, a témája fotótól grafikán át zenéig vagy különös gyűjtőszenvedélyig bármi lehet) köszöni, jól van, Magyarországon is. Lehet, hogy eddig is voltak szép számmal, de nekem csak az utóbbi időben tűnt fel, hogy milyen sokan foglalkoznak ezzel akár hobbiból, akár komolyan.

Ott van például macskazita, akinek kissé groteszk figuráiért máris sokan rajonganak. Tudtommal eddig két perzinet csinált, akinek sikerült szerezni belőle, biztos boldogan őrizgeti. Aztán ott van a Juneau, amit Hencz Péter fotós gründolt, az első száma júliusban jelent meg, de elvileg lesz még, mindig más közreműködőkkel. És a punk zineket sem kell félteni, erre például a Deerheart jó példa.

Hogy miért pont most írok ezekről? Mert jövő héten az Innen kiadó archívumából nyílik kiállítás, Aaron Fabian ugyanis már évek óta ad ki kortárs művészetekkel foglalkozó zineket, úgyhogy elég fontos alakja a műfajnak. Remélhetőleg a válogatás átadja majd azt, hogy mitől más egy ilyen fanzine, mint egy művészeti magazin, mennyivel közvetlenebb és szerethetőbb.

Hol: Bálint ház, VI., Révay u. 16.
Mikor: 2011. szeptember 8. 18:00

A kiállítás október 2-ig látható, ez pedig a megnyitó Facebook-eseménye. (A kép egy régebbi Innen zine címlapja.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr583194736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2013.02.17. 22:32:13

Áron jó srác - csak a gatyáját húzná föl rendesen. ;-P
süti beállítások módosítása