jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Pillantás a hajnalpír országára

k.im | 2011.12.31. 16:49

Tudtátok, hogy Budapesten is van kifejezetten egzotikus tájakra szakosodott múzeum? Még ha nem is akkora és olyan impozáns, mint például a párizsi Musée de quai Branly, de azért a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumot is megéri meglátogatni.

Szeptember végéig például a 18-19. századi koreai művészetből látható náluk egy időszaki kiállítás A hajnalpír országa címen. Igyekeznek minél többféle területét bemutatni a korabeli koreai kultúrának, így nemcsak festmények találhatók a tárlat anyagában, hanem bútorok, hétköznapi tárgyak és viseletek is szép számmal, illetve számos dokumentum. Ezeken keresztül a hagyományokat és szokásokat is sokkal könnyebb megismerni és megérteni. Ráadásul több magyar utazó járt akkoriban Koreában, így az ő írásaik is árnyalhatják a képet. (Valami frappáns aktuálpolitikai utalást is kitalálhatnék ide, mit tudom én, például most, hogy meghalt Kim Dzsongil, nézzük meg, mi az, amit elpusztított - de erről inkább okoskodjon az, aki ért hozzá.) 

A Hopp Múzeum a téli időszakban (március 5-ig) csak péntek-szombat-vasárnap 10-16 óráig tart nyitva. Belépő 500/1000 Ft.

VI., Andrássy út 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr473478578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása