jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Több, mint árnyék - Françoise Gilot

k.im | 2012.01.09. 11:54

Bár Françoise Gilot Picasso egyik feleségeként és két gyermeke anyjaként híresült el (a cseppet sem könnyű afférról írt könyve bestseller is lett), azért ennél ő jóval több: a II. világháború utáni francia művészet egyik fontos alakja saját jogon is. Erről mi is meggyőződhetünk, ugyanis még a héten, január 14-ig látható a Várfok Galériában Színvallomások című tárlata. Érdekesség egyébként, hogy a családja ügyvédnek szánta, jogra járatták, titokban kezdett el festeni - két évig Rozsda Endre párizsi stúdiójában is tanult. Stílusára Matisse volt a legnagyobb hatással. 

Gilot már korábban is állított ki Budapesten, de inkább csak festményeket. Ez a retrospektív, jubileumi tárlat - már 70 éve alkot aktívan - viszont nemcsak különböző korszakait mutatja be, hanem számos más kedvelt műfaját is: papírmunkákat, litográfiákat, monotípiákat, amik egy eddig kevéssé ismert, játékosabb arcát fedik fel. A képek mellett egy dokumentumfilmet is láthatunk a művészről. Több infó a honlapon.

I. kerület, Várfok u. 11. Nyitva: K-V 11-18

1. kép: Önarckép, 1944
2. kép: A titánok, 1940

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr963523885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása