jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Szexi kémia

jokuti | 2011.03.10. 08:20

Súlyos ellentmondásnak tűnik a fenti kijelentés, és talán furcsa egyáltalán a kémiával, mint témával foglalkozni egy ilyen blogon, de még annak is érdemes megnéznie a Chemgeneration weboldalát, aki csak azért várta a gimnázium végét, hogy végre soha többet ne kelljen ioncserékről, kovalens kötésekről és titrálásról hallania.

Tudod például, hogy mitől "működik" a héliumos lufi? És mi van, ha mégsem? Ne kövesd el még egyszer a  Hindenburg léghajó hibáját!

 

És honnan jött a mikrohullámú sütő ötlete? Egy radarállomás és az olvadt csoki összefüggéséből. (A képen az első kereskedelmi forgalomba kerülő modell, a Radarange, 1955-ből)

De nézegethetsz még térben pörgő molekulamodelleket is, vagy ipari lézert munka közben, ahogy a Csillagok háborújába passzoló módon vagdossa a fémlapokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr822725628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadibandi 2011.03.10. 12:11:21

Azóta kiderült, hogy nem a hidrogén robbant be a Hindenburgnál, hanem a burkolat anyaga gyulladt ki.

metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2011.03.10. 14:55:32

csak én nem látom, mi ebben a szexi?
egy jó segg az, egy kovalens kötés nem.
süti beállítások módosítása