jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Fotók a kerítésen

k.im | 2011.04.03. 13:55

Kellemeset a hasznossal: a Nemzeti Múzeumban most még csak az épületbe sem kell bemennetek, ha izgalmas dolgokat akartok látni, ugyanis egy vándorkiállítás fotóit a múzeum kerítésén, napsütésben lehet végignézni. A képek a szecessziós építészet három híres alkotójának munkásságát mutatják be: ők Antonio Gaudí, Lechner Ödön és Victor Horta. A tárlat Barcelonában indult és innen Brüsszelbe megy tovább.

 
 
Gaudí és Lechner épületeit még azok is ismerik, akik egyébként talán nem tudnák megmondani, ki ő. Hogy hazabeszéljek kicsit: az Iparművészeti Múzeum, a mai Magyar Államkincstár vagy a szegedi és kecskeméti Városháza színes, mázas cserepekkel, virágmotívumokkal díszített épületei mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Victor Horta az, akit talán kevésbé ismerünk, de itt a jó alkalom bepótolni a műveltségi hiányosságokat. Bár mindhármukat a szecesszióhoz sorolják, mégis elég különböző volt a stílusuk, ahogy azt a képeken is látni lehet, ugyanakkor mindannyiukra jellemző volt, hogy próbáltak egyensúlyt teremteni a hagyományok inspirációja és az újítás szándéka között.
 
Ebédszünetre, egy papírpoharas kávé mellé vagy a múzeum lépcsőjén való napozás előttre - utánra tökéletes tavaszi program.
 
Magyar Nemzeti Múzeum
VIII., Múzeum krt. 14-16.
 
Ingyenes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr952795994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása