jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Túra évszázados házakban

k.im | 2011.04.07. 15:25

Korábban már írtam róla, hogy a szívem csücskében vannak a budapesti házak. A KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az OSA Archívum nemrég egy szuper kezdeményezést indított, aminek április 9-10-én láthatjuk az eredményét. Összegyűjtöttek egy csomó házat, ami pont idén 100 éves, és megszervezték, hogy az év 100. napján ezek ne csak a lakók számára legyenek nyitva, hanem a Budapest építészete iránt rajongók is be tudjanak menni és körülnézni, hiszen egy házban nemcsak a homlokzata érdekes. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy az OSA székhelye a szintén egy évszázados Goldberger-házban van.

Vannak házak, ahol ráadásul programokkal is készülnek: málnaszörppel és háztörténeti kiállítással várnak, lesz, ahol a padlásra és egy-egy lakás teraszára is beengedik az érdeklődőket. És lesznek városrészekre lebontott vezetések is - sajnos soknál betelt a limit, de még van, ahova lehet jelentkezni, és van, ahova egyáltalán nem kell regisztrálni. Itt a vezetések listája.

A Budapest100 honlapján megtalálható a házak listája, soknál képekkel kiegészítve, és az építészekről is találunk információt. Összeállítást készítettek arról is, hogy milyen fontos dolgok történtek 1911-ben Budapesten, kik születtek, és olvashatunk arról is, hogy miként festett a főváros képe abban az időben

A Budapest100 honlapján minden fontos infót megtaláltok. (A képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr702807393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása