jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Velős csontok, Vendelinek

jokuti | 2011.04.08. 10:10

Aki látta Huszárik zseniális Szindbádját, biztos, hogy nem felejtette el az evés ünnepét a magyar filmtörténetben leglátványosabban bemutató kulcsjelenetet sem.

Manapság ugyan már sehol nem kérdezi meg Vendelin, vagy egy másik főór, hogy hozhatja-e a velős csontot, nagyságos uram, de biztos vagyunk páran úgy, hogy szívesen válaszolnánk meg ezt a kérdést így:

"Valóban. Csak arra figyelmeztetem, Vendelin barátom, hogy kenyérszeleteket pirítsanak hozzá, mert a zsemlye ilyesmihez nem nagyon alkalmas. És forró legyen, mint a babám szíve!".

 

Krúdy, Szindbád és Óbuda világát igyekszik megidézni az Óbudai múzeum frissen nyílt kiállítása, aminek a címe Isten veletek, ti boldog Vendelinek.

A kiállítás után javasolt egy kis húsosfazék elfogyasztása a közeli Kéhliben, az enteriőr ugyan kicsit túlságosan is múltidéző a porosodó paprikafüzérekkel, de a velős csontos, májgombócos, gazdag húsleves (forró fazék velős csonttal) fokhagymás pirítóssal azért kellemesen idézi fel Szindbád letűnt világát.

Óbudai Múzeum
obudaimuzeum.hu
III., Fő tér 1.
obudagasztro.blogspot.com

Kéhli Vendéglő
www.kehli.hu
III., Mókus u. 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr942798664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kela-bá 2011.04.08. 12:08:45

Hű de csodálatos és művészi az a sok múltbéli film és történet,"igazi" szinészekkel. Múzeumok vendéglők, velőscsont,régi szép idő emlékei "felemelik" az ember lekét.

A minap Keszthelyenláttam a Helikon Múzeum csodálatos kiállitásait :hintó-vadászati-modellvasút, na és maga a kastély... Plussz az ottani EMBEREK vendégszeretete ! És az egyik belvárosi étteremben velős csontot is kérhet az odalátogató!

Szerintem nagyon szép ország a mi hazánk, van itthon is nagyon sok értékes látnivaló !

További szép napot !

cdrom70 2011.04.08. 14:30:41

@kela-bá:
Hali, csak éppen kilog seggünk a nadrágból és Putyini "demokrácia" van kialakulóban.

kela-bá 2011.04.08. 16:25:42

@cdrom70:

Hali kedves CDROM 70 ! Valószinű igaza van, csak az a kérdés, hogy a többesszám megállapitása az égész orzság összlakosságára értendő , vagy sajátmagából idul ki ?
A Putyini hasonlatot meg végképp ne értem, talán mert nem is édekel.

Szerintem nem ennyire lehangoló a helyzet .
Bizzon saját tudásában erejében, "foldozza be a nadrágját."

További szép napot !
süti beállítások módosítása