jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

A margón túl

k.im | 2011.04.11. 10:12

Ma van a költészet napja, és a hét második felében is az irodalom veszi át az uralmat a városban, de most nem a Nemzetközi Könyvfesztiválról lesz szó, hanem egy azzal párhuzamos, de sokkal izgalmasabbnak ígérkező dologról: a Margó Fesztről. Ezt idén először rendezik meg április 14. és 17. közt és nem más, mint városi irodalmi fesztivál.

Akár a kedvenc magyar íróddal is találkozhatsz, és biztos, hogy most megilletődött dedikáltatás helyett valami értelmesebbről is tudsz vele beszélni, mindegy, hogy az illető Spiró György vagy Tóth Krisztina. A Margó különlegessége, hogy az irodalmat más területekkel és társművészetekkel kapcsolják össze: tánccal, zenével, gasztronómiával, színházzal. Ráadásul ezekhez a programokhoz nem könyvtárba kell majd beülni, hanem Budapest népszerű szórakozóhelyein lesznek, mint a Fogasház vagy az Anker Klub. Lesz külön gyerekszekció is.

És akkor ismét egy szubjektív válogatás a felhozatalból:

Alatta ZOMBI Felette ZOMBI Varieté ZOMBI Előtte ZOMBI Utána ZOMBI MindenRossz ZOMBI
Az egyik legnépszerűbb alternatív társulat, a TÁP Színház zombivarietéje.

Hárman habarásban - Irodalmi főzés felolvasással
A Pilvaxban három író fog főzni a családi receptgyűjteményből, az estet a Malackarajról ismert Péter Anna kormányozza. Regisztrálni kell a korlátozott férőhelyek miatt!

M'argó Slam - Költők és slammerek párbaja
Az itthon is egyre népszerűbb slam poetry és a 'magas' költészet csap össze, négy-négy résztvevővel. A zsűrit a közönségből választják.

Comixer - Improvizációs irodalmi és comicsest a Rohamban
Dragomán György mesél, a közönség beleszól, a történet alakul, amit három képregényrajzoló menetközben illusztrál.

A legtöbb program ingyenes, de minden fontos információt megtaláltok a honlapon vagy a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr742816384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása