jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Panelban lakva is kertészkedhetsz

k.im | 2011.07.20. 18:30

A Fügés Kert azoknak szól, akiknek még csak egy teraszuk sincs, de mégis szeretnének kertészkedni, szépíteni a környezetüket, tenni-venni. Ez nem más, mint egy közösségi kert, a KÉK Kortárs Építészeti Központ koncepciója alapján indult és 2011-12-ben egy mintaértékű kert megtervezése és létrehozása a céljuk. Ez már el is indult, a helyszín a Ferdinánd híd lábánál található. a Nyugati pályaudvar közelében. A projekttel azt szeretnék bebizonyítani, hogy hogyan lehet egy ideiglenesen hasznosítatlan területet társadalmi szempontból hasznossá, közösségivé tenni.

Az 5500 négyzetméteres területből egyébként Közép-Európa legnagyobb közösségi kertje lehet. A programban pedig óvodáscsoportoktól kezdve öntudatos zöldeken át családokig és nyugdíjasokig bárki részt vehet. Lehet parcellát igényelni, de ha csak az ötlettel szimpatizálsz, akkor területet is fel lehet ajánlani. Az első Tesz-Vesz tereprendező akciót júniusban tartották, ami aztán bográcsozásba torkollott, és bár konkrétumot nem tudok, de azért gyanítom, hogy nemsokára esedékes lesz egy újabb.

Bővebben a Fügés Kertről és a közösségi kertekről általában a honlapjukon olvashattok, vagy csatlakozhattok Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr353020470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása