jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Fordulat Siófokon

k.im | 2011.07.22. 17:07

Ha azt mondom, Siófok, a legtöbbeknek biztosan a turistahordák és az eszelős lehúzás fog eszébe jutni, amit mindenki igyekszik kerülni, esetleg még a Beach House, de semmiképp sem a kortárs művészet. Pedig idén nyáron megnyílt ott a 320°, ami kortárs multikulturális intézményként határozza meg magát, és kiállítások mellett éppúgy lesznek itt koncertek és konferenciák is. A cél az, hogy a Balaton körül is legyen egy fontos kulturális központ. A 320° a kenyérgyár egykori épületében kap helyet, a rekonstrukciója pedig nagyon izgalmasnak ígérkezik, elvileg jövőre lesz kész az első ütem. Első gigantikus kiállításuk június óta látható, és nem korlátozódik a galériára, hanem a város terein is elhelyeztek műalkotásokat.

A Nyaraló művek / Couleur Locale 30 kortárs művész 150 művét (fotóit, installációit és szobrait) mutatja be. Olyan műveket igyekeztek összeválogatni, amelyek emblematikusan jellemzik az elmúlt 5-10 év kortárs magyar művészetét, az új művészgenerációt. Csak, hogy néhány nevet említsek: Kis Varsó, Technica Schweiz, Perlaki Márton, Surányi Miklós, Szőke Gábor Miklós, Tarr Hajnalka. Szóval legalább ezért érdemes Siófokot becélozni.

Siófok, Somogyi u. 53.

Honlap / Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr32996310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása