jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

A látnok testvér végre Budapesten

k.im | 2011.09.27. 15:15

Hogy kiről is van szó? André Kertészt nevezték el így dadaista művészbarátai. Pénteken nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban a leghíresebb magyar fotósok közt számon tartott művész retrospektív kiállítása, amit a párizsi Jeu de Paume fotómúzeum hozott el Magyarországra: mintegy 250 művét láthatjuk.

Persze, ahogy például Martin Munkácsi vagy Robert Capa, úgy Kertész sem a saját hazájában lett próféta: 1925-ben ment Párizsba, ahol nagyon gyorsan felfutott, alig 10 évvel később pedig Amerikába tette át a székhelyét, és ott is halt meg. A tárlat bemutatja a fotós különböző korszakait, illetve témáit az avantgárd fotóművészettől kezdve a riportfotókon át a magazinoknak készült munkákig. Bármiről is volt szó, Kertész képeit mindvégig összekötötte a rá jellemző, sajátos szemléletmód és következetesség.

A kiállításhoz egyébként több más program is kapcsolódik, például az Örökmozgó Moziban olyan filmkülönlegességek sorát vetítik le, amik azt a költői filmképi környezetet mutatják be, amiben André Kertész alkotott. A filmek listáját itt nézhetitek meg.

A kíállítás december 31-ig látogatható.

Jegyárak, nyitva tartás infók a kiállítás honlapján.

Facebook-esemény

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr143260334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása