jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Libalakoma indul!

k.im | 2011.11.11. 11:11

Jeles nap van ma, ezzel együtt pedig beindult az ilyenkor szokásos dömping, hiszen ahogy a mondás is tartja: "aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!" Gyakorlatilag bármelyik étteremben találni ilyenkor külön erre az alkalomra komponált menüsört, ludaskásától libanyakon át mellig és májig, persze az elmaradhatatlan lilakáposztával, na és nem mellékesen ilyenkor lehet már az újborokat is kóstolni. (Én legszívesebben a Két Szerencsenbe mennék ma ludazni, ha másnak is ez a terve, azért lehetőleg ne faljon fel előlem mindent!)

Ráadásul a Libamáj Fesztivál szervezői most sem hagynak cserben minket, egyrészt biztosan találkoztatok már a város különböző pontjain kiállított libaszobrokkal (van például Szupermárton, de a kedvencem a diszkóliba a Kálvinon), amik közül szavazni lehet a legjobbra Facebookon, egy libavacsoráért; 8 Libapontnak keresztelt étteremben (pl. a Sarki Fűszeresnél) ingyen kóstolót adnak ma; egész hétvégén pedig a Libaközpontban, a Városháza téren tobzódhatsz az élvezetekben. Ha épp nem vagy a fővárosban, akkor sem maradsz ki a jóból, mert szinte minden vidéki városban és faluban tartanak valamilyen tort, lakomát vagy vigasságot, úgyhogy az egyetlen elfogadható kifogás, ha nem szereted.

Címkék: gasztronómia lúd liba

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr933365816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebónia 2011.11.11. 18:01:25

Hát, akkor mi éhezni fogunk, mert elmarad az idei libacomb lakoma.
süti beállítások módosítása