jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

A Cicababa és az Úszómester (Fürdők Népe 3.)

jokuti | 2011.04.05. 08:30

Nincsen fürdő különleges karakterek nélkül, a következő archetípusokkal garantáltan mindegyikben összefuthatsz. Nézz körül kedden!

A cicababa
Szinte felsírnak a szemtanúk, ahogy a korán reggel is tökéletesre tupírozott frizurát a medencéhez közeledni látják. Soha nem egyedül jön, mindig elkíséri udvartartása, természetesen senki se veheti fel a versenyt vele szépség dolgában közülük. A méretre varratott, alakot kihangsúlyozó, nőies eleganciájú fürdőköpeny és színben hozzáillő, magasított sarkú papucs gazdája azonban természetesen nem szándékozik több óra munkáját egy csapásra tönkre tenni. Még a gőzfürdő ajtaján kicsapódó párát is rutinos mozdulattal kerüli ki, így remekbe szabott sminkje sem sérül meg az uszodalátogatás során. Garantáltan előkerül viszont a legjobb párizsi divatkatalógusokba passzoló fürdőruha-költeménye, ami estélyinek is beillene, a rajta található díszek, fodrok és strasszok mennyisége alapján sok-sok ázsiai dolgozott rajta, amíg elkészült a páratlan darab. A cicababa úgy tűnik, sehogy sem találja helyét, különböző szettekben többször is végig kell vonulni az uszoda legrejtettebb zugai is, ahol potenciális közönséget sejt, a milánói kifutók világát idéző csipőringató járása a kabinosok, gépészek, takarítók és úszómesterek gyönyöre. Távolról csodálják a privát divatbemutató, tudják, megszólítani hiba lenne, a férje bizonyára milliárdos legalábbis vagy miniszter. Állítólag a Tóni egyszer látta, hogy bement a vízbe is, gyönyörű bodrait, csinos fürtjeit egy hatalmas virágos úszósapka, vagy inkább úszókalap alá rejtve kitett fejjel tett néhány sietős mellúszótempót. Az izompacsirta női megfelelője ő, bár manapság akár már meg is fordulhat a szereposztás.

Az úszómester
Ahogy Charles Bronson az aranylázban égő vadnyugati kisvárost, úgy uralja ő és óvja meg a bűnözéstől saját territóriumát. Jobb kezét állandóan sípján nyugtatja, hogy azt egy villámgyors mozdulattal szájába pattintva fülsértő sípszóval előzze meg a bajt, ha egy óvatlan fürdővendég például úszósapka nélkül igyekszik alámerülni, vagy a tiltott területről készül bevetni magát a habok közé. Nem ismer kompromisszumot, a záróra nem tűr halasztást még akkor sem, ha egy olimpiai bajnok készül a medencében címvédésre. Kilométerekről kiszúrja a medencetérbe csempészett labdát és egyéb tiltott eszközöket, sasként körözve vár azonban egészen addig a pillanatig, amíg a vendég már egyértelműen a házirend valamely pontja elleni vétséget készül elkövetni, és zuhanórepülésben csap le a törvény teljes szigorával. Testét hatalmi jelképek borítják, hátán a fürdő neve és rendfokozata tiszteleg, nyakában olvasószemüveg, kezében messzire hangzó szavú síp ezüstláncon, amit kollégáitól kapott 50 éves munkavégzésének ünnepére. Pontosan tudja, hogy ha ma a kis dolgokban enged, például egy kopasz vendéget sapka nélkül megtűr, vagy folyosói szaladgálást elnéz kisgyerekeknek, az az általa ismert világrend összeomlásához vezethet. Miközben látszólag aprócseprő ügyekben hoz salamoni döntéseket, gondolatban veszélyes bűnözők csuklóján pattintja össze a bilincset elegáns mosollyal, vagy lángoló házba szalad fel a lépcsőn az ottfelejtett bőgő csecsemőért tűzoltóparancsnokként. Sosem adja fel a reményt, hogy egyszer a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét megkapja rendíthetetlenül bátor szolgálatáért.

(Az 1. rész és a 2. rész itt)

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr102800930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf - MASSZÁZS 2011.04.05. 18:10:02

Talán ha végigfekhetnék az ágyon, hanyatt,és ki tudja, honnan, alighanem a semmiből,ott teremne egy barátságos macska, lehetnefekete, cirmos, de olyan vörhenyeges is, mintnagy kedvencünk, a két házzal alattunk lakó,Répa nevű cica, egyszóval megjelenne,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spenci 2011.04.05. 09:58:07

Cicababa stimmt, úszómester hiányos:

Az úszómester egy népcsoportnak tűr el szabályszegést: a helyi úszószakosztály igazolt versenyzői. Ők ugrálnak, labdáznak, hisz kollégák: az úszómesterrel együtt élnek naponta, ők az úszómester családja.
Az öreg uszoda-tartozék fiatal változata hajaz az izompacsirtára, a kettő ötvözete. Munkaidejét korrekten megosztja az udvarlás- izmok mutogatása és a rendfenntartás között.

Gabbá 2011.04.21. 19:58:51

Üdv!

Eddig mindegyik archetípusodat olvastam! Nagyon jók! Várom a folytatást.

Üdv.: Gabbá
süti beállítások módosítása