jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Bohóc nincs

k.im | 2011.08.31. 20:56

A következő hetekben több helyszínen is láthattok olyan műsort, ami újjáértelmezi a hagyományos cirkusz fogalmát, sokat merítve hozzá a táncból és a színházból is. Ezekben a társulatokban már nincsenek piros orrú, parókás bohócok meg lángoló karikán átugró tigrisek. A Cirque du Soleil is hasonló irány, de persze most kisebb társulatokról van szó.

Először is szeptember 9-10-én este d'Watt Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozót tartanak a Gödör Klubban, az országban egyébként ez egyedülálló rendezvény. Fellép a Compagnie Circocentrique a Respire! című műsorral, ők leginkább karikákkal és labdákkal fognak zsonglőrködni. Előttük fiatal magyar artistákat is láthatunk. Második nap a Duo Leo és a MagdaClan fogja szórakoztatni a közönséget. A találkozó infóiért klikkelj.

Utána következő héten, szeptember 14-15-én pedig a Trafó hoz el nekünk egy különleges előadást, A Másik címmel. A koreográfusa, Claudio Stellato csak "új cirkusz manipulációnak" nevezi a műfajt. Egyszemélyes, lenyűgöző showját nem érdemes kihagyni, de ha nem bíznád magad a véletlenre, akkor először nézz bele a társulatok videóiba a Youtube-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr383194457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása