jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Egy este Kurtággal

k.im | 2012.02.22. 19:03

Kurtág György az egyik legjelentősebb kortárs magyar zeneszerzőnk. Pár napja töltötte be a 86. életévét, de még mindig aktívan dolgozik. Az ő munkássága áll a Trafó estjének központjában február 25-én 20 órától.

Csalog Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművészünk pontosan azzal a szándékkal alapította a Ludium együttest, hogy Kurtág életművét ápolják - egyébként ennek mikéntjébe gyakran Kurtág maga is beleszól, tanácsokat és irányt adva. A tagok az utóbbi évtized legtehetségesebb Zeneakadémia növendékei közül kerültek ki, előadásaik pedig rendre pozitív kritikákat kaptak. Már csak azért sem érdekes kihagyni, mert Csalog nem ad koncertet túl gyakran. Előtte 18:30-tól Molnár Szabolcs tart előadást Kurtág Györgyről.

Pénteken elhangzik két fontos, viszont ritkán hallható mű, az Egy téli alkony emlékére és a Tandori Dezső versein alapuló Eszká-emlékzaj, a Doloroso, a Szálkák, a Moments Musicaux, illetve a zeneszerző groteszk oldalát bemutató A kis csáva.

A belépő elővételben 1500 Ft, a helyszínen 1800 Ft. További infók a Trafó honlapján.

IX., Liliom u. 41.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr613906821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása