jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Filminvázió

k.im | 2011.04.29. 15:00

Két filmes programot is találtam, az egyik a napokban zajlik, a másik hetente.

Ma este indul és május 3-ig tart a spanyol filmhét, és a témája is elég jó: Alkotó nők. Ennek jegyében öt fontos spanyol színésznőt (Maribel Verdú, Ana Belém, María Barranco, Elena Anaya, Manuela Velasco) és egy rendezőt (Manuel Gutiérrez Aragón) is ideröpítenek az eseményre, akik egyrészt a filmvetítéseken is megjelennek, de külön közönségtalálkozót is szerveznek mindegyiküknek, ahol kérdezni és beszélgetni lehet velük, vagy egyszerűen csak távolról rajongani.
Minden vetítés az Urániában lesz, a programfüzetet itt találjátok (vigyázat, pdf).
(Plusz a Cervantes Intézetben is minden héten van filmvetítés, hogy épp mi a soros, fenn van a honlapon.)

A másik az a Godot Filmklub új sorozata, a Salam Cinema kicsit messzebbre tekint: a közelmúlt iráni filmjeiből válogat, a '80-as évektől napjainkig haladva. Még csak két rész ment le, úgyhogy július közepéig bőven lehet pótolni. A következő film május 4-én Az olajfaligeten át, ez Arany Pálma-jelölt is volt. A belépő 500 Ft, a helyszín pedig a Moha Café (XI. Bartók Béla út 11-13.).

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr82859743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása