jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Fehér Éjszaka

k.im | 2011.05.04. 17:00

A tavasszal elérkezett a különféle éjszakai, félig-meddig szabadtéri programok időszaka is. A következő ilyen az Európai Kulturális Intézetek Éjszakája, amik ezzel ünneplik az Európa Napot május 6-án. Minden résztvevő intézet készül a nemzetét reprezentáló filmmel, irodalommal, zenével, képzőművészeti kiállítással. 9 helyszínt lehet bejárni az este alatt, ha valaki nagyon elszánt és különösen jó időzsonglőr.

Lesz jazzkoncert a Balassi Intézetben, de a Goethe Intézet melletti Jedermannban is. Komolyzenéért a Román vagy az Olasz Intézetet érdemes célba venni, a portugál kesergő, a fado rajongói szintén az utóbbiban találják majd meg a számításukat egy másik teremben, ahol nagyon sok érdekességet lehet majd megtudni a műfajról. Dán tubakvartett fog játszani minden bizonnyal dobhártyarepesztő muzsikát az Európa Pontban.
Sci-fi rajongóknak pedig kötelező és kihagyhatatlan a Lengyel Intézet teljesen Stanislav Lemre épített programja. Filmezni a franciáknál, a cseheknél és románoknál is lehet, utóbbi helyszínen például a Torinói Filmfesztiválon is díjat nyert Érdemrend című 2010-es alkotást láthatjátok.

Minden program ingyenes, a részleteket, pontos helyszíneket a rendezvény honlapján találjátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr862869542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása