jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

Film-Mekka Miskolcon

k.im | 2011.09.19. 11:11

Valljuk be, Miskolcról nem él túl kedvező kép a köztudatban. Pedig már évek óta megrendeznek egy olyan nemzetközi filmfesztivált, aminek a programja láttán szégyenkeznivalóra semmi ok. Igaz, hogy amikor fél óra alatt letöltesz szinte bármilyen ritkaságot, elég elrugaszkodottnak tűnik mozizásért fél óránál többet utazni, de hátha vannak még ilyen oldschool filmrajongók.

A Jameson Cinefest programjában egy rakás olyan film szerepel, amit Magyarországon először itt mutatnak be. A vetített versenyfilmek mellett kitekintő és retrospektív blokk is lesz, ahol szintén ritkaságokat nézhettek meg. A versenyfilmek nagyjátékfilm szekciójában látható például a Martha Marcy May Marlene, ami már Cannes-ban és a Sundance fesztiválon is fontos díjakat zsebelt be, a főszereplő Elisabeth Olsenről pedig ódákat zengenek internetszerte.

A dokumentumfilmek közt van olyan aktuális témát boncolgató mű (Farewell Facebook), ami a közösségi oldalak (nem-)használatával kapcsolatos kérdésekre keresi a választ. A kitekintőben pedig biztos megnézném a The Help-et, mert imádom Emma Stone-t, de lehet, hogy valakit az új Gus Van Sant film sokkal jobban vonz, vagy épp egy kémthriller Helen Mirrennel.

És persze nemcsak filmekkel, hanem koncertekkel és bulikkal is várnak mindenkit. Minden fontos infót megtaláltok a Cinefest honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hatutan.blog.hu/api/trackback/id/tr683238013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása