jöjjenek közelebb, van itt egy csomó látnivaló!

The End

k.im | 2012.02.29. 14:00

Kedves olvasók, ezzel a poszttal búcsúzik a Hat után blog. Kicsit több mint egy évvel ezelőtt a Vodafone-nak az az ötlete támadt: mutassuk meg, hogy Budapest kulturálisan mennyire jó hely, ahol mindig akad valami szórakoztató, elgondolkodtató, vicces, hasznos és/vagy épp őrült program. Mi igyekeztünk, és reméljük, legalább párszor sikerült olyasmit a figyelmetekbe ajánlanunk, ami maradandó élménynek bizonyult. Az öröm az ürömben, hogy csak a blog tér nyugovóra, a Vodafone Kedd viszont továbbra is arra buzdít, járjatok sokat moziba, múzeumokba, fürdőzni. Sziasztok!

Ha érteni akarod a világot

k.im | 2012.02.29. 13:19

Hihetetlennek tűnhet, de akad még olyan nagyobb volumenű program, amik nemcsak érdekes és elgondolkodtató, de még ingyenes is! Ilyen lesz például március 2-4. között a Ha érteni akarod a világot, a név az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett nemzetközi dokumentumfilm-fesztivált takarja. A céljuk, hogy a társadalmi kérdéseket kendőzetlenül, de élvezhető formában ismertessék meg a közönséggel. Vagyis, hogy a dokumentumfilmek tisztességes képi világgal rendelkező, jól megvágott anyagok legyenek, amellett persze, hogy érdekfeszítő témákról és emberekről szólnak.

Lesznek nehéz témák (modernizálódó Kína, afrikai rabszolgabányák), de nézhettek filmeket kaliforniai punk gördeszkásokról (Dragonslayer) vagy arról, hogy elnyeli-e a gonosz divatvilág a szibériai faluból a jobb élet reményében világgá menő parasztlányt (Girl Model), de szinkronúszó svéd nyugdíjasokról, HIV-beteg pornószínésznőről és kiábrándult holland hipszterekről is. Magyar témák is előkerülnek, a vasárnap délutáni szekció teljes egészében a miénk. Tényleg elképesztő széles a spektrum, érdemes végigböngészni a műsort, aztán irány a Toldi Mozi! 

Infók a TáTK honlapján vagy Facebookon.

Halott könyvtár

jokuti | 2012.02.28. 18:00

Szerintem hihetetlenül zseniális ötleteket valósítanak meg rendszeresen az OSA Archívumban, ez a legfrissebb is beleillik a sorba. Egy könyvtár, ami halott, ami csak olyan könyvekből áll, amikre az elmúlt 23 évben, tehát a rendszerváltás óta senki sem volt kíváncsi. És nem azért, mert régi vagy érdektelen, az ötezer kötetet a XX. század második felében megjelent, érdeklődésre számot tartó könyvek közül válogatták, amiket valamiért mégsem kölcsönzött kis senki sem két évtizede. 

 

Itt a nagy lehetőség, hogy kézbe vedd, beleolvass ezekbe a könyvekbe, és ezzel visszaadd az értelmüket is egyben, azaz feléleszd őket!

Halott könyvtár
OSA Archívum
V., Arany J. u. 32.

További részletek itt.

Filmezz a Lumúban

k.im | 2012.02.28. 15:48

Rita Ackermann kiállítását korábban már nagyon ajánlottam a blogon, most viszont egy olyan kísérőprogramja is akadt, ami önmagában is érdekes lehet. 

Harmony Korine amerikai forgatókönyvíró és rendező, indie filmes körökben igazi kultfigura (csak hogy két címet mondjak, ami a nevéhez fűződik: Kids és Gummo). Mivel jó tíz éve Rita Ackermannal is együtt dolgoznak különféle projekteken, így március 3-án 16 órától két filmjét vetítik a Ludwig Múzeumban.

Az egyik a Trash Humpers című extrahosszú videó lesz, amely szociopata Nashville-i öregemberekről szól és amelyet 2010-ben együtt állítottak ki Rita Ackermann műveivel Franciaországban. A másik az Imitátorok (eredetileg: Mister Lonely) című játékfilmje 2007-ből, ebben egy imitátorokból álló kommuna élete áll a középpontban. A vetítést egyébként Mundruczó Kornél rendező bevezetője előzi meg, akire nagy hatással volt Korine abszurd, sötét stílusa.

A csak a vetítésre szóló programjegy 600 Ft. További infók a honlapon.

Púder és procc

k.im | 2012.02.27. 18:14

E hét végére két olyan programot találtam, aminek valamilyen módon köze van a szépséghez. Az egyik a Budapest Essential Looks névre keresztelt divatbemutató-maraton a Millenárison, én a pénteki nap programját merem ajánlani, a többi sajnos tavalyhoz képest elég ciki. Tehát az első napon 15 órától fiatal magyar divattervezők tavaszi-nyári kollekcióit láthatjátok, különösen a Kepp Showroomra és Tomcsányi Dórira érdemes odafigyelni. Részletek itt.

A másik pedig egy új hely: a Púder Bárszínház és Galéria két napos nyitóbulival vár mindenkit a Ráday u. 8-ban. Nem túl sok infót szolgáltatnak magukról, így arról se, miért a név. A képek alapján egy újabb romkocsmáról van szó, de biztos nagy lesz a nyüzsgés, kapcsolatépítéshez ideális. Facebook.

Tavaszi előrejelzés

k.im | 2012.02.27. 15:55

Idén tavasszal sem fogunk unatkozni, íme néhány erősen ajánlott program az előttünk álló időszakból:

- Állati jó koncertek lesznek már a fesztiválszezon előtt is, koncentráljunk a csajokra. Az angol Little Boots ugyan nem élőben, hanem csak dj-szettel lép fel március 10-én a Merlinben, de ha olyan jó az ízlése, mint amilyen klassz számokat tud írni, akkor nem lesz baj. Ugyanazon a napon a Nouvelle Vague búgó hangú énekesnője, Mélanie Pain mutatja be szólólemezét az A38-on: Nick Cave, Leonard Cohen és Nancy Sinatra dalait is előadja. Szintén a hajóra érkezik április 7-én az amerikai Zola Jesus, aki mostanában legalább annyira felkapott és hájpolt fiatal előadó, mint Emika, de más műfaj: kísérletező és teátrális, nem hiába imádja David Lynch is.

- A legjobban várt múzeumi esemény mindenképpen Robert Mapplethorpe kiállítása lesz a Ludwigban, május 25-én nyílik. Mapplethorpe egyike a XX. század ikonikus művészeinek, fekete-fehér, klasszikus szobrokat idéző fotói elementáris erővel hatnak.

- Izgalmas színházért pedig menjetek a Trafóba, amíg még a színvonal az, aminek megszoktuk. A Krétakör itt mutatja be monumentális projektjét, az egy filmből, egy operából és egy színdarabból álló Krízis-trilógiát március 17-18-án, majd március 29-31. közt itt lesz a Frenák Pál Társulat új, mitológiából építkező Hymen című darabjának ősbemutatója. Április 12-14-én pedig ide tér vissza Mundruczó Kornél és Bíró Yvette népszerű közös darabja, a Frankenstein-terv, amelyet itt játszanak századik alkalommal. 

Alteregókirálynő

k.im | 2012.02.26. 20:42

Cindy Sherman a kortárs képzőművészet egyik legfontosabb művésze, egyben hatalmas kedvencem. A New York-i Museom of Modern Artban ma nyílt egy óriási retrospektív kiállítása

Sherman a '70-es évek végén kezdte a pályáját, azóta számos világhírű sorozatot alkotott. Legtöbb fotósorozatában saját maga a modellje, de ezek sosem önarcképek, hanem különféle fiktív karakterekké maszkírozza magát. A legismertebb az Untitled Film Stills, ebben olyan női archetípusokká változott, akik mintha egy filmjelenetből lépnének elő, de történelmi alakokká és mesehősökké is maszkírozta magát később.

Nagy port kavart az a sorozata is, amelyekben groteszk módon használta képein a különféle gyógyászati segédeszközöket, pl. mű-végtagokat és az obszcén szexuális beállításokat. A 2000-es években a társasági fotókat kezdte parodizálni. Minden sorozatában a kategóriák kérdései foglalkoztatják: mi a nem, mi az identitás, illetve a reprezentáció és az előadás maga. Sajnos nem valószínű, hogy én eljutok megnézni, de aki arra jár június 11-ig, feltétlenül ejtse útba.

Dupla élvezet

k.im | 2012.02.25. 15:51

A minőségi csoki jó dolog, a vörösbor szintén, na de vajon megfér két ilyen kaliberű dudás egy csárdában? A Nostro Gastronomy szerint nagyon is! Ezen az egyébként szuper kis helyen 2012. március 1-én olyan borkóstolót rendeznek, ahol ötféle szekszárdi vöröset állítanak párba ugyanennyi csokis finomsággal, például merlot-t szilvás-fahéjas bonbonnal vagy cabernet franc-ot mákos marcipánnal.

A részvétel díja 3000 Ft. Facebook-esemény itt, jelentkezni meg a honlapon is megadott elérhetőségeken lehet.

VIII., Krúdy Gyula u. 4.

Star Wars fúvósokkal

k.im | 2012.02.25. 13:35

A Star Wars nyitánya vitathatatlanul a világ legismertebb filmzenéi közé tartozik, John Williams örökre beírta magát vele Hollywood történelemkönyvébe. Aki igazi fanatikus, annak ott a helye március 10-i koncerten a Millenáris Teátrumban: a hatvan tagú Pomázi Fúvószenekar ugyanis a hat Star Wars epizód tizennégy legnépszerűbb témáját játssza el egészen újszerű hangszerelésben. Nem kevesebbet ígérnek, mint hogy a zene által tényleg érezni fogjuk az erőt.

Jegy elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.

Több infó: Facebook / Millenáris.

 

Pénteki partikalendár

k.im | 2012.02.24. 13:30

Avagy alternatívák munka utáni feszkó levezetésre vagy öncélú csapatásra, amennyiben nem az előző posztban javasolt Berlin Bash lesz a befutó. Tehát:

- A Merlinben Andrea Parker, az experimentális elektro egy igazi dj/producer legendája játszik. 23 óráig 1000 Ft, utána 1500. Infók / Facebook.

- A PastPerfect és a Gumipop közös acid bulijai annyira jól sikerültek, hogy most lesz a harmadik, a Bar O-ban (VI., Ó u. 44.). Csak 1986 és 1992 közti zenék, neon kiegészítő vagy glowstick ajánlott! Facebook.

- Subscribe rajongók figyelem: a zenekar a nyári fesztiválokig ma koncertezik utoljára, az A38-on! Előttük az osztrák Show Your Teeth, a Shell Beach és a The Southern Oracle zenéjére lehet ugrálni. Jegy a helyszínen 1700 Ft. Infók.

- A Viper Room nevű helyen impresszív rekordkísérlet indul 17 órától: 36 óra alatt 36 magyar punkzenekar játszik, de van-e aki 36 órát bír pogózni? Facebook.

- A Kreatív magazin szokásos beöltözős farsangi mulatsága a Design Terminálban, 21 órától. Facebook.

Berlin Bash

k.im | 2012.02.24. 12:43

Hogy Berlin kulturálisan, gasztronómiailag, stb. mennyire színes és pörgő város, azt gondolom azoknak, akik már jártak ott, nem kell különösebben magyarázni. Zeneileg szintén nagyon sokszínű, de azért a legmeghatározóbb szcéna az elektronikus zenéké, a techno, a house meg mondjuk az electroclash fontos fészke is (volt), olyan híres klubokkal, mint a Berghain / Panorama Bar, Watergate, Tresor vagy a Club der Visionäre.

Ezt a hangulatot igyekeznek ma megidézni a Corvintetőn, de azért nem bízták teljesen a véletlenre: az egyik legrégebbi klub, a Tresor egyik rezidens dj-je, Handmade fog este a budapesti közönségnek játszani. (A tervek szerint 01:05 és 02:45 közt, de azért erre ne vegyetek mérget, mert valamennyi csúszás mindig szokott lenni.) Szigorúan bakelitről, ahogy azt a régi iskola szerint kell. Előtte/utána a Fine Cut Bodies, az NVC-s Subotage és a szervező LavaLava trió Berlin-idéző szettjeire lehet majd szeletelni.

Belépő 23 óráig ingyenes, utána 600 Ft. További infók Facebookon.

Az üresség nyolc leckéje

jokuti | 2012.02.24. 10:10

A Műcsarnok új projektgalériája, a Mélycsarnok nagyon izgalmasan indít: Marina  Abramovics: Az üresség nyolc leckéje happy enddel című videóinstallációjával. Természet és háború, játék és valóság, gyerekek és felnőttek a szereplők, a helyszín pedig Laosz, a Föld egyik legtöbbet szenvedett országa.

 

A New Yorkban élő szerb származású művésznő sajnos ezúttal nem lesz jelen a megnyitón sem, pedig nem idegen tőle ez a gondolat: a Museom of Modern Arts-ban (MoMA) két hónapon keresztül személyesen fogatda a látogatókat, a performansz címe The Artist Is Present volt...

További részletek itt vagy a Műcsarnok weboldalán.

Vikingek a vásznon

k.im | 2012.02.23. 14:14

Mi jut eszedbe a norvégokról? Nagy erdők, nagy vizek, nagy sziklák? Szárított halat evő vikingek és kötött pulcsis trollok? Ez legalább annyira leegyszerűsítő, mint amikor rólunk mondják, hogy pörkölt, pálinka meg Hortobágy. Nekik is van például filmművészetük, amivel most a Tabán Mozi új filmklubjában lehet ismerkedni. Február 24-étől kezdve minden pénteken vetítenek egy-egy kortárs norvég filmet: az első a 2010-es krimivígjáték, a Hajszál híján úriember Stellan Skarsgard főszereplésével. A teljes listát Facebookon és a mozi honlapján találjátok.

Üstökös a világ legjobb klubjában

k.im | 2012.02.22. 20:00

Olyan ütemben érkeznek Budapestre kurrens zenei előadók, hogy csak kapkodom a fejem: február 23-án például Emika lép fel nálunk, a Lonely Planet versenyén a világ legjobb klubja címet elnyert A38 hajón. Aki legalább hobbi szinten olvas zenei oldalakat, az biztosan találkozott a fiatal producer/énekesnő nevével, csilliárd "év legjobb lemezei" listára került fel a bemutatkozó albuma, amin a dubstepet keveri triphoppal, minimáltechnóval és poppal. Szóval ha tudni akarod, mi az igazán menő most az elektronikus zenében, akkor ott a helyed a buliján. Jegy- és egyéb infók a honlapon.

Egy este Kurtággal

k.im | 2012.02.22. 19:03

Kurtág György az egyik legjelentősebb kortárs magyar zeneszerzőnk. Pár napja töltötte be a 86. életévét, de még mindig aktívan dolgozik. Az ő munkássága áll a Trafó estjének központjában február 25-én 20 órától.

Csalog Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművészünk pontosan azzal a szándékkal alapította a Ludium együttest, hogy Kurtág életművét ápolják - egyébként ennek mikéntjébe gyakran Kurtág maga is beleszól, tanácsokat és irányt adva. A tagok az utóbbi évtized legtehetségesebb Zeneakadémia növendékei közül kerültek ki, előadásaik pedig rendre pozitív kritikákat kaptak. Már csak azért sem érdekes kihagyni, mert Csalog nem ad koncertet túl gyakran. Előtte 18:30-tól Molnár Szabolcs tart előadást Kurtág Györgyről.

Pénteken elhangzik két fontos, viszont ritkán hallható mű, az Egy téli alkony emlékére és a Tandori Dezső versein alapuló Eszká-emlékzaj, a Doloroso, a Szálkák, a Moments Musicaux, illetve a zeneszerző groteszk oldalát bemutató A kis csáva.

A belépő elővételben 1500 Ft, a helyszínen 1800 Ft. További infók a Trafó honlapján.

IX., Liliom u. 41.

A Venet-együttható

jokuti | 2012.02.22. 18:00

Csütörtök este különleges színházi produkciók, sanzonok, kortárs írók és zenészek segítenek átértelmezni a Műcsarnokbeli szoborkiállítást.

 

További részletek itt

Menő csajok fényképezőgéppel

k.im | 2012.02.21. 19:21

Mostanában nagyon sok helyen lehet találkozni az Ív & Candie névvel. A fotóspárost Szombat Éva és Gáldi Vinkó Andrea alkotja, mindketten a MOME-n végeztek és 2 éve dolgoznak együtt (is). Megszállottan dokumentálják a környezetüket, a bulikat, ahol megfordulnak a barátaikkal. A stílusuk elég színes, olykor már giccsbe/trash-be hajlóan, és egyáltalán nem vetik meg a zavarbaejtő megoldásokat. A Liget Galériában holnap este 19 órakor nyílik a r.í.c. chicks néven futó legújabb projektjük kiállítása.

Több infó Facebookon vagy a galériánál, ez meg a blogjuk.

Címkék: fotó kiállítás mome

Divat vagy nem divat a vega?

jokuti | 2012.02.21. 18:30

Sokszor hallok fanyalogni embereket arról, hogy milyen szörnyű, hogy nincs egy jó vegetáriánus étterem ebben az országban, a hazai kínálat általában kimerül a rántott sajtban, esetleg cézár-salátában, amiről leszedik a csirkét, szerencsésebb esetben még akár egy spenót is rendelkezésre áll. Gondolom ennek fényében igencsak közérdekű lehet, bár én húsevőként nem vagyok érintett a vega-kérdésben, hogy az ország egyik legjobb éttermében vegetáriánus vacsorát rendeznek, ráadásul egy olyan helyen, ami eleve a szuper friss alapanyagokról híres és a kreativitásról. Mindehhez japán és dél-amerikai inspirációkat használnak, gondolom a többség már rájött, hogy a Noburól van szó.

A kreaitivtás és kicsit sem hétköznapi ételek bizonyítására álljon itt a teljes menüsor, aki egynél több fogásnál felsóhajt, hogy "hú de unom már ezt az ételt", annak őszinte gratulációm kijár!

 

Bio gyümölcskoktél

Ropogós csicsóka Nobu guacamoléval

Vékonyra szelt jam burgonya olivaolajjal és szárított misoval

Édes misoval grillezett bébi padlizsán

Tengeri spárga, mizuna és alga saláta (a lenti képen)

Cseresznyefán füstölt tofu edamame pürével

Filo tésztában sült bébi cukkini vizitorma salátával

Matsuhisa káposzta steak (a fenti képen)

Zöldséges sushi okrával

Banán toban pirított pekándióval és mangó sorbet-val

 

Veggie Night
Február 26. 19h
Nobu étterem
V., Erzsébet tér 7-8.

Minden további infó itt.

Gőzölgö Fesztivál

jokuti | 2012.02.21. 18:00

Szerencsés névadás, ami hideg idő esetén csakis pozitív konnotációkat ébreszt: a Gőzölgő Fesztiválon a nevéhez méltó módon minden forrón kerül a vendégek elé a hétvégén.

Lesz itt minden téli klasszikus, akár a budapesti hidegből, akár az osztrák hüttékből ismerős, de az olasz kávék sem fognak hiányozni a kínálatból.
Az esti koncertek (belépős) idejére már kikerülnek a kezekből a forró kerámia  bögrék...

 

További részletek itt.

Gengszterfeleségek klubja

k.im | 2012.02.20. 11:55

Pár napja felfedeztem a világ legtökéletesebb reality showját. A valóságshow fogalma sokaknál megáll a Big Brothernél és a Való Világnál, pedig - különösen Amerikában - eléggé csúcsra járatták már a műfajt, és a legtöbbhöz nem zárnak mesterséges környezetbe embereket, hogy mindenféle feladatokkal egzecíroztassák őket. Én azokat bírom, amelyik valami számomra teljesen ismeretlen világba kalauzolnak, pl. a bizarr amerikai gyermekszépségversenyekről szóló Toddlers&Tiaras (itthon a TLC-n megy) vagy a szolifüggő, partiállat olasz-amerikaiakat bemutató Jersey Shore (MTV), ami a trash csúcsa.

A VH1-on futó Mob Wives az a sorozat, amiben tényleg MINDEN benne van, amit egy jó reality-től el lehet várni: izgalmas alaptéma, nagyon jó karakterek, humor, sok dráma, pletyka, és a tetejébe jó zenék. Négy Staten Island-i nő a főszereplő, akiknek vagy az apja és/vagy az (ex-)férje maffiatag volt és most börtönben ül, a sorozatban pedig azt követhetjük nyomon, ahogy ezek a magukra hagyott nők megvívnak a hétköznapokkal, és elég gyakran egymással is, barátnő létükre. Az egyik percben szó szerint ki akarják kaparni egymás szemét, a másikban kibékülnek - ahogy ők mondják: "we fight hard, but we love harder". Utálok sorozatokat darálni, de ezt mégis muszáj volt 3 nap alatt végignéznem, annyira jó - egyszerre nagyon szórakoztató és rágom a körmöm rajta.

Sajnos a Magyarországon fogható mezei VH1-on nem adják, update: a TLC-n viszont igen, Maffiózófeleségek címen, de van számtalan weboldal, ahol letöltés nélkül, online nézhettek sorozatokat meg filmeket, meg már kijött az első évad DVD-n is.

Címkék: tv sorozat mob wives

Petrovics Emil: a zene hatalma

jokuti | 2012.02.18. 11:00

Petrovics Emilre emlékeznek a Hadik Irodalmi Szalonban szerda este, sok-sok zenével természetesen és érdekes beszélgetésekkel, vendégekkel.

További részletek itt

Kadarka és nem csak borkóstoló

jokuti | 2012.02.17. 14:00

 Ínyenc kóstoló parti kedd este a Kadarkában, sajtokkal, olívával, sonkákkal, pástomokkal, és persze - a hely profiljából adódóan - jó borokkal!

További infók és RSVP itt.

Sötét marionett a Trafóban

jokuti | 2012.02.14. 18:00

Izgalmas sorozat indul most pénteken a Trafóban, a 200% tánc sorozat keretében egész tavasszal egymásnak adják a kilincset a kortárs tánc nemzetközi sztárjai. A programosorozat egyáltalán nem újdonság, már 4 éve nagy sikerrel zajlik, de idén az eddig legnagyobb kedvencek térnek vissza a produkciójukkal.

A teljes programot és a leírását itt érdemes böngészni, ezúttal nézzük meg kicsit közelebbről a nyitóhétvége fellépőit.

Crystal Pite, kanadai koreugráfusnő produkciójában a szokásos táncelemek mellett egy marionettbábu is előkerül. Na és persze a sötét árnyak...

Táncfüggőknek érdemes megfontolni a bérletvásárlást is.

Kidd Pivot: Dark Matters
Trafó, 2012. február 17-18.
További információk itt.

Impró a szóvirtuózzal

k.im | 2012.02.13. 12:45

Parti Nagy Lajos a megosztó szerzők közé tartozik: van, aki imádja, ahogyan zsonglőrködik a magyar nyelvvel (én is), van, aki a falra mászik tőle. A rajongók számára most itt egy rendhagyó csemege, ugyanis PNL egy estére összeáll a Momentán Társulattal, hogy egyszerű felolvasás vagy szigorú színházazás helyett rögtönözve is megmutassa, mit tud.

A társulat 10 tagja közel egy évtizede játszik együtt és 2003 óta rendeznek interaktív improvizációs esteket. Ezeket pedig a közönség irányítja, az ő ötleteik szerint alakulnak az előadások, így a színészek sem tudják, mi fog történni néhány perc múlva. A Momentán Plusz néven futó előadásaikban ezen felül mindig meghívnak egy szerzőt, egy énekest vagy egyszerűen csak használatba vesznek egy kortárs magyar irodalmi szöveget. Most ez Parti Nagy legutóbbi kötete, Az étkezés ártalmasságáról lesz, megfejelve azzal, hogy a saját bevallása szerint a rögtönzéstől normális esetben irtózó szerzőt is bevonják a dologba. Ha a humorát hozza, akkor szerintem nagy bajunk már nem lesz.

Több infó itt, a normál árú jegy 2500 Ft.

2011. február 17. 19:00

VI., Ó utca 4.

Punnyadás helyett partivasárnap

k.im | 2012.02.10. 14:00

Már most szólok, hogy a szokásos vasárnapi ejtőzés helyett tudok egy sokkal jobb programot: bár a neve alapján borzalmas dolgoknak nézünk elébe, valójában nagyon is remek mókának ígérkezik. Az Ital + Everything is Terrible! Matiné nem más, mint délutántól vetítés, buli és játékgépezés a Roham Bárban. Lássuk, részleteiben mit is kaptok a 800 Ft-os belépőért:

Vetítés: az EuShorts csapatát már ismerhetitek, a rövidfilmek megszállottjai ezúttal az amerikai Everything is Terrible kollektíva filmjeit hozták el. Ezeket régi, teljesen random témájú VHS-kazetták anyagából vágják össze, majd manipulálják tovább, amíg a lehető legjobb esszenciáját kapják a 90-es évek amerikai popkultúrájának, kung-fuval, hittérítéssel, Coca Colával.

Buli: a Küss Mich, a Bounce és a Holalo külön-külön is ütős bulikat szokott szervezni, most pedig összefogtak és elhoznak nekünk egy olyan előadót, akit egy csomó fontos site is 2011 legjobb új előadói közé sorolt. A brooklyni Ital két szóban összefoglalva androgün house-t játszik, ha ez túl bizarr, olvassatok utána legalább az esemény Facebook-oldalán

Emellé szállít még a Kóceráj poharazó Arcade játékgépeket 8-bites játékokkak, régi kvarcritkaságokat, kis gépeket stb.

Szóval, jó dolog a heverészés, de most nettó hülyeség lenne ezt kihagyni.

Hol: VIII., Vas u. 16.
Mikor: 2012. február 12. 16:00 - 01:00

 

süti beállítások módosítása